Zmiany w restauracji Zoni – nowy szef kuchni i nowe menu

Restuaracje
Michał Gniadek, laureat wielu branżowych nagród okrzyknięty przez przewodnik Gault & Millau Młodym Talentem, został nowym szefem kuchni restauracji Zoni. W zabytkowym, zrewitalizowanym budynku Centrum Praskiego Koneser Zoni serwuje gościom odmienione, autorskie menu oparte na produktach z całego świata.

Michał Gniadek słynie z kuchni, w której króluje prostota, międzynarodowe inspiracje i najwyższej jakości produkty. Przygotowuje dania intrygujące w smakach i teksturach, i zaskakujące w swoim minimalizmie. W serwowanych potrawach lubi łączyć przeciwstawne smakowe bieguny i tworzyć na ich bazie harmonijnie zbudowane dania, które zaspokajają wszystkie zmysły smakoszy.

POLECAMY

Mimo młodego wieku (27 lat) ma już duże doświadczenie, zdobyte w renomowanych, światowych restauracjach. Zdolny uczeń Andrea Camastry profesjonalne szlify zdobywał w zagranicznych i polskich restauracjach, m.in. nagrodzonej gwiazdką Michelin oraz czapkami żółtego przewodnika Gault & Millau. Jego autorska kuchnia to wypadkowa doskonale opanowanego warsztatu nowoczesnych technik kulinarnych oraz zamiłowania do składników najwyższej jakości. Kuchnia ta jest...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy