Zespół z Hotelu Andersia Poznań w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Restuaracje
1 lipca odbył się siódmy z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Jego zwycięzcami zostali Emil Klimas i Dominik Świątecki.

W tym roku, w Hotelu BoniFacio, odbyła się już 11. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Organizatorami spotkania byli Stefan Birek i Konrad Birek.

POLECAMY

Do rywalizacji przystąpiło 11 ekip z całej Polski. Zawodnicy musieli przygotować na przystawkę tatara oraz majonez według autorskiego pomysłu, a także danie główne z wykorzystaniem kurczaka kukurydzianego, sera Bursztyn oraz sezonowych dodatków.

Zadania konkursowe oparte zostały na prostych składnikach, ale mimo wszystko były wymagające. Poprzeczkę wysoko postawiło również profesjonale jury, w skład które...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy