POLECAMY
Topinambur, pasternak, brukiew, jarmuż, kolorowe marchewki i skorzonera, bo o nich mowa, grają pierwsze skrzypce w „Warzywniaku” Tomasza Purola. Podobną rolę odgrywały w dawnej kuchni polskiej, gdyż ta od zawsze obfitowała w warzywa. W końcu XIX i w początkach XX wieku Polacy jadali topinambur, pasternak, brukiew czy skorzonerę, a dowód na to znajdujemy w ówczesnych książkach kucharskich. Co ważne, były to warzywa popularne i łatwo dostępne. Następnie na kilkadziesiąt lat gastronomia wydawałoby się skutecznie o nich zapomniała, by dziś na nowo z pasją je odkrywać i czerpać z nich inspiracje.
Proponowane nam przez Tomasza Purola dania charakteryzuje prostota, elegancja i nowatorskość. To zn...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!