V edycja Wielkopolskiego Kucharza Roku 2018 w hołdzie śp. Rafałowi Jelewskiemu

Restuaracje
Konkurs im. Rafała Jelewskiego zaprasza do udziału w V edycji konkursu, który odbędzie się w dniu 8 czerwca br. w najbardziej designerskim hotelu Poznania - Hotelu PURO.

Celem Konkursu jest odkrywanie, poznanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania profesjonalnych umiejętności. Zwycięzca konkursu otrzyma nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

POLECAMY

W konkursie mogą uczestniczyć kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich jak i pojedynczych restauracji z całej Wielkopolski oraz kucharze urodzeni w Wielkopolsce, a pracujący w zakładach gastronomicznych w kraju i za granicą. Zadaniem konkursowym będzie przygotowanie 7 porcji dania głównego bazującego na wielkopolskiej wołowinie rostbef lub oko rozbratla (jeden element do wyboru)  drożdżach oraz szparagach. Informacji na temat dostępności mięsa z MCKeen-Beef na próby i do dań konkursowych udziela organizator. Zainteresowanych startem w konkursie prosimy o kontakt: wkr_konkurs@wp.pl.

Prace konkursowe oceniać będzie profesjonalne jury z kraju i za granicy, które w ramach nagrody „Gra o staż” zaproszą  wybranego przez siebie zawodnika na staż do swojej kuchni. Po raz drugi w historii Konkursu jurorzy zostaną poproszeni o zapoznanie się, podpisanie i przestrzeganie Kodeksu Etycznego Jurora Konkursu Kulinarnego. (w Załączniku)

Na zawodników czekać będzie jeszcze wiele atrakcyjnych nagród finansowych i rzeczowych ufundowanych przez sponsorów, m....

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy