Targi HORECA® w Krakowie – co nowego w programie?

Restuaracje
26. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 17. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 16. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO® (07-09.11.2018, EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9) są wyjątkową okazją do spotkania się przedstawicieli branży gastronomicznej i hotelarskiej. Targi łączą wielotematyczną formułę z wartościowym programem towarzyszącym Akademii wiedzy HORECA® i ENOEXPO® z precyzyjnie dobranymi gośćmi specjalnymi oraz kulinarnym show w ramach niepowtarzalnej Kuchni Mistrzów.

W tym roku pokażemy i będziemy odkrywać Amerykę od kuchni. Znani kucharze zainspirowani amerykańskimi oryginalnymi produktami zaproponują swoje autorskie dania, które pozwolą spojrzeć na tradycyjną i nowoczesną amerykańską sztukę kulinarną z polskiej perspektywy – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego.

POLECAMY

Nowością tej edycji jest Strefa Barmana i Baristy BAR B-Q, w której przez 3 dni targów odbywać się będą warsztaty barmańskie związane z koktajlami na bazie amerykańskiego Bourbonu. Najlepsi krakowscy barmani zaprezentują techniki przygotowania, łączenia z potrawami oraz opowiedzą historię amerykańskiego Bourbonu. Atutem Salonu jest jego kooperacja z Kuchnią Mistrzów – strefą kulinarną Targów, która co roku cieszy się dużym zainteresowaniem Szefów Kuchni.

Kolejnym ważnym tematem jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. Gościem specjalnym będzie Monika Walecka - fot...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy