Szparagi z redukcją białego wina i tymianku/jajko w panko z suszonym szpinakiem i olejem szczypiorkowym (4 porcje)

Restuaracje
Przepis przygotował szef kuchni Tomasz Milewski w Dobry Hotel. Fot. archiwum Tomasza Milewskiego

SKŁADNIKI:

POLECAMY

  • 1 pęczek szparagów zielonych
  • 8 jajek
  • 100 ml białego wina
  • 60 g masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 2 cytryny
  • puder z suszonego szpinaku
  • panko
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Szparagi obrać, ugotować w wodzie z solą, cukrem...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy