Steki i macki z kałamarnicy w Bidfood Farutex

Restuaracje
Hiszpańska, francuska czy śródziemnomorska… Sporo kuchni świata bazuje na owocach morza. Frutti di mare to już nie egzotyczny dodatek, ale podstawa menu wielu restauracji. Dlatego Bidfood Farutex systematycznie poszerza tę kategorię i wprowadza nowości produktowe – jak steki i macki z kałamarnicy.

Kalmary występują we wschodniej części Atlantyku i w Morzu Śródziemnym. Najbardziej popularny sposób ich podania to panierowane i smażone krążki. Ciekawą nowością w menu mogą być jednak steki z kałamarnic...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy