Spotkanie z SelfCookingCenter, edycja II: Weganizm

Restuaracje
W czwartek 25 października odbyła się druga edycja „Spotkania z SelfCookingCenter” firmy Rational – konkursu dla młodych kucharzy. Tematem tegorocznej była kuchnia wegańska. Młodzi kucharze z całej Polski starali się udowodnić, że rezygnacja ze składników pochodzenia zwierzęcego nie oznacza kompromisu na tle smaku, wyglądu czy wykwintności potrawy.

Dwuosobowe drużyny stworzyły dania na najwyższym restauracyjnym poziomie, wykorzystując przy tym potencjał regionalnych składników. Oceniało ich  jury złożone z doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów kuchni roślinnej, a w jego skład wchodzili m.in. Rafał Borys z Polski, Alexander Jelitto z Niemiec, Fredrik Lindström ze Szwecji czy Katarzyna Gubała – entuzjastka wegańskiego gotowania i autorka książek kucharskich o roślinnej tematyce.

POLECAMY

Jury przyznawało uczestnikom konkursu punkty między innymi za dobór produktów...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy