Składniki obowiązkowe w Kulinarnym Pucharze Polski 2017

Restuaracje
Wielkimi krokami zbliża się finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Do wydarzenia przygotowują się organizatorzy, ale nie tylko oni. Treningi będą mogli rozpocząć także zawodnicy nominowani do KPP, ponieważ właśnie dziś ogłoszone zostały składniki obowiązkowe do przygotowania konkursowych potraw.

Na wstępie warto przypomnieć, że w tym roku, zgodnie ze zmianą regulaminową, wszyscy uczestnicy konkursów nominowanych są bezpośrednio kwalifikowani do trwającego dwa dni finału Kulinarnego Pucharu Polski, podczas którego będą prezentować przed Jury zarówno przystawkę i deser (dzień pierwszy), jak i danie główne (dzień drugi).

POLECAMY

Tegoroczna przystawka będzie musiała zostać przygotowana z wykorzystaniem przepiórki świeżej, pistacji zielonych oraz octu balsamico di Modena. W przypadku deseru, organizatorzy w porozumieniu z Jarosławem Uścińskim – Przewodniczącym Jury KPP 2017, nie tylko wybrali składnik obowiązkowy, jakim są jabłka grójeckie, ale także określili tematykę tej konkurencji, która brzmi "Szarlotka – Twoja interpretacja".

- Chcemy, by uczestnicy KPP przygotowali jedno z najbardziej popularnych da...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy