POLECAMY
Michał podszedł do tematu nietypowo, natomiast w sposób bardzo oczywisty. Zaczął od podstaw. Powiedział: - Nauczcie się ABC kuchni, jak przygotować mięso, jak wyfiletować ryby, jak dobrać do nich najprostsze dodatki i do czego służy patelnia i rondel. Dalej mówił: - Na pianki, molekuły i różne inne eksperymenty będziecie mieli jeszcze czas. Kiedy idzie mama po zakupy i sięga po rybę, nich kupi całego pstrąga, sandacza, a wy je filetujcie, by dojść do wprawy. Mówił także: - Pamiętajcie, że gość, jedząc w restauracji, w której pracujecie, pod koniec jedzenia powinien zapłakać, że danie już się kończy. To jest sens gotowania. Niczego, co jest w kuchni, nie wolno wyrzucać, wszystko da się przerobić, u mnie nawet obierki od ziemniaków są produktem.
Uczestnicy warszatów, mimo że byli wśród nich tacy, którzy od dwóch lat mają styczność ze znakomitymi kucharzami w praktyce, a jeden z nich, Łukasz Daszyński, to laureat pierwszego miejsca w Primerba Cup, przeszli lekcję od podstaw. Filetowanie polędwicy wołowej, filetowanie czerniaka,...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!