Piotr Huszcz w finale KPP 2017!

Restuaracje
W sobotę odbył się szósty konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 - Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś, którego celem jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej.

POLECAMY

W tym roku do rywalizacji stanęło 13 drużyn. W ramach zadania konkursowego należało przygotować przystawkę, w której produktami obowiązkowymi były filet z suma ze skórą, amarantus ekspandowany i cykoria oraz danie główne na bazie biodrówki jagnięcej bez kości, mąki orkiszowej (odmiana Oberkulmer Rotkorn) i kiszonej czerwonej kapusty.

Uczestników konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oce...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy