Pierwsza nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2018 przyznana

Restuaracje
Otrzymał ją Maciej Małecki, który razem z Marcinem Nowakiem zwyciężyli 6. edycję Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Konkurs odbył się w piątek, 10 listopada, w Haston City Hotel we Wrocławiu. Uczestnicy zmierzyli się w dwóch konkurencjach.

Pierwsza z nich, sprawnościowa, polegała na przygotowaniu sosu drobiowego na białym winie ze śmietanką w formie glace z użyciem szalotki, masła, śmietany, fondu drobiowego marki Chef, wina białego typu chardonnay oraz soli i świeżo zmielonego pieprzu. Druga konkurencja była pojedynkiem na smaki. Zawodnicy musieli się wykazać pomysłem na połączenie, w ramach przystawki, fileta z sandacza, boczku wędzonego, szcz...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy