"Piątki Smakosza"dać się z trzech głównych nurtów:
1. Komentowane degustacje win, w czasie których będzie można poznać podstawy wiedzy winiarskiej. Przyda się ona każdemu, kto w restauracji chce zamówić odpowiednią butelkę wina do jedzenia. Marek Góralski z firmy Wine Bureau, będącej partnerem spotkań, opowiadać będzie o szczepach, różnicach między winami ze Starego i Nowego Świata, a także o tym, czym różni się wino leżakowane w beczkach od tego, które jest rozlewane z kadzi. Do każdej degustacji win, będą dobrane odpowiednie przekąski. Przygotowywać je będzie Adam Mendel, szef kuchni restauracji Pod Niebieniem.
2. Kolacje podczas których będą prezentowane kuchnie z różnych stron świata. Podobne prezentacje były już prowadzone wcześniej i cieszyły się olbrzymim zainteresowaniem tym bardziej, że za dania danej kuchni narodowej czy regionalnej odpowiadają ludzie, którzy z tą kulturą obcują na co dzień;
3. Oprócz wina tematem bę...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!