Pasteryzatory przepływowe

Restuaracje
Pasteryzatory przepływowe o wydajnościach od 500 l/h do 1500 l/h w wersji automatycznej przeznaczone są do termicznego utrwalania (pasteryzacji) piwa. Głównymi elementami pasteryzatora są płytowy wymiennik ciepła, pompy, przetrzymywacz oraz szafa sterownicza. Urządzenie ogrzewane jest parą, a chłodzone glikolem lub wodą lodową.

Wyposażone jest również w elektroniczne czujniki temperatury i ciśnienia, przepływomierz, reduktor ciśnienia oraz zawór proporcjonalny do regulacji pary. Sterowanie urządzeniem następuje poprzez dotykowy panel sterowniczy. Pasteryzator posiada dodatkowo dźwiękowy system ostrzegawczy oraz zawór zwrotny i zawór bezpieczeństwa. Czas p...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy