To już jest pewne! Paweł Gałecki (32 l.) – kucharz restauracji Piano w Lublinie z sukcesem przeszedł pierwsze eliminacje i będzie reprezentował Polskę w Pasta World Championship. Jest dopiero drugim w historii konkursu Polakiem, którego zaproszono do udziału w tej prestiżowej imprezie.
POLECAMY
– To dla mnie bardzo duże wyróżnienie. Jestem zaszczycony, że będę mógł reprezentować Polskę w tak renomowanym konkursie. Sekretem włoskiej kuchni jest prostota, jakość składników oraz harmonijne połączenie smaków i aromatów. Takie podejście do gotowania jest mi bardzo bliskie, więc przygotowuje się do konkursu z ogromnym entuzjazmem – mówi Paweł Gałecki.
Pasta World Championship to okazja dla młodych kucharzy by popisać się swoimi umiejętnościami tworząc autorskie dania oparte na flagowym składniku kuchni włoskiej, którym jest makaron. Muszą przy tym wykazać się nie lada maestrią, bowiem potrawy oceniane są przez największe sławy kulinarnego świata. W jury zasiądą najlepsi włoscy szefowie kuchni: Lorenzo Cogo, Viviana Varese i Luigi Taglienti oraz szef kuchni I dietetyk piłkarskiej reprezentacji...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!