Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" odbyli staż pod okiem francuskiego szefa kuchni Alexandre Gauthiera

Restuaracje
Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" w dniach 1-7 lutego br. odbyli staż we francuskiej restauracji La Grenouillere (1 gwiazdka Michelin), stanowiący główną nagrodę w konkursie. Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem obejmuje Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska.

POLECAMY

Finał "Mistrzostw Młodych Kucharzy" miał miejsce w październiku 2016 roku, a na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń. Młodzi kucharze udali się do francuskiej Bretanii, aby 1 lutego rozpocząć tygodniowy staż w restauracji La Grenouillere, który stanowił nagrodę główną w konkursie. Mistrzowie mieli okazję trenować pod okiem właściciela lokalu i szefa kuchni, Alexandre Gauthier, słynącego z wyrazistej i autorskiej kuchni. Alexandre został wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 francuskiej edycji przewodnika Gault & Millau, a jego restauracja w 20...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy