POLECAMY
- Półfinały wyłoniły najlepszych z najlepszych, którzy zaskoczyli jury swoją wariacją na temat kaczki. Mottem przewodnim dzisiejszego konkursu są: filet ze skreia ze skórą, przyprawy firmy Prymat, mrożone warzywa lub owoce oraz 20% śmietankę kulinarną - powiedział Robert Sowa. Uczestnicy konkursu mieli jedyne 30 minut na przygotowanie menu degustacyjnego, które powinno wyróżniać się oryginalną kompozycją smakową oraz wysoką estetyką. Presja czasu i wysokie wymagania jury z całą pewnością nie ułatwiały im zadania. Finalny efekt oceniało zarówno jury profesjonalne, jak i degustacyjne. Szefowie kuchni, w tym: Jerzy Pasikowski, Wiesław Bober oraz zwycięzcy polskiej edycji programu "Top Chef" - Tomasz Purol i Patryk Dziamski, w swoich ocenach brali pod uwagę również aspekty związane z techniką wykonania i organizacją pracy. Jury degustacyjne, w którym znaleźli się: Olga Bończyk, Katarzyna Cichopek, Agnieszka Kołodziejska, Marek Sierocki, Tomasz Dedek, Marcin Żewłakow oraz Maciej Jaszczak oceniali przede wszystkim smak serwowanych potraw oraz walory estetyczne. - Jestem pełen podziwu dla tych młodych ludzi, którzy potrafią z niezwykłą odwagą i kreatywnością komponować smaki. Ich odwaga i be...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!