Kulinarny Puchar Polski 2019 – trudna sztuka oceniania

Restuaracje
Tegoroczna edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się na początku października. Organizatorzy już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim.

Kulinarny Puchar Polski może poszczycić się wysokimi standardami organizacji, pozwalającymi na uczciwą walkę o tytuł „Najlepszego z najlepszych”. Dlatego co roku ogromną wagę przykładają do składu sędziowskiego konkursu.

POLECAMY

– Tworzenie tak ważnego dla polskiej gastronomii wydarzenia to duża odpowiedzialność. Dobierając członków Jury zawracamy ogromną uwagę na renomę szefa kuchni, jego doświadczenie związane z konkursami kulinarnymi. Chcemy, by zawodnicy byli oceniani przez autorytet ze środowiska gastronomii, bo to tak naprawdę świadczy o jakości tytułu „Najlepszy z najlepszych”, który jest przyznawany zwycięzcom – objaśnia Agnieszka Glamowska, menedżer projektu.

Warto też podkreślić, że od tegorocznej edycji został wprowadzony Kodeksu Etycznego Jurora. Zaproszenie do składu jurorskiego Kulinarnego Pucharu Polski, to nie tylko nobilitacja,
ale przede wszystkim obowiązki. Kodeks ma w formalny sposób wskazać jakie są oczekiwania w stosunku do Jurora od tych najważniejszych, jak bezstronna uczciwa ocena zawodników, do tych może nieco bardziej przyziemnych jednak mających wpływ na przebieg i oprawę ko...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy