Pierwsza edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbyła się w 2000 roku. Od tego czasu w regulaminie konkursu nastąpiło wiele zmian, które miały na celu dopasowanie go do zmieniających się standardów w świecie gastronomii, ale nie tylko. Organizatorom zależało również na tym, by w jak najbardziej rzetelny sposób dokonywać wyboru kulinarnych mistrzów. I tak w 2014 roku rozszerzono pole rywalizacji o dodatkową konkurencję - deser.
POLECAMY
Zmodyfikowano również system oceniania. W 2017 roku Kulinarny Puchar Polski odbył się w nowej formule. Wszyscy uczestnicy nominowani wzięli udział w dwudniowym finale przygotowując zarówno przystawkę i deser, jak i danie główne. Najlepszy z najlepszych został wybrany na podstawie punktacji przyznanej przez Jurorów za wszystkie trzy dania.
W 2018 roku organizatorz...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!