POLECAMY
Davidowie Bezie blisko do filozofii uwielbianego przez Brytyjczyków dziennikarza i blogera – Nigela Slatera, który w swojej książce „Jedz” pisał, że jedzenie z miski ma w sobie coś godziwego, a przy okazji przynosi ulgę, zaspokaja głód, nierzadko rozgrzewa i syci. W przeciwieństwie jednak do dań Slatera, które możemy z jego książek przygotować sobie samodzielnie w domu, propozycje Beza możemy też zjeść w jego londyńskiej wegańskiej knajpce (zainteresowanym zdradzam jej nazwę, to Pride Kitchen).
Bez proponuje nam coś, co jest zręczną hybrydą zupy i sałatki, lub jak kto woli „mokre sałatki na gorąco” lut też „zupo-sałatki”. W ten sposób otrzymujemy miski, które zachwycają nas kolorami, swoją świeżością i walorami zdrowotnymi, a w chłodniejsze dni z powodzeniem sycą i rozgrzewają. Podstawą filozofii autora jest to, by dania były proste, pełne smaków, wykonane z naturalnych składników, a przez to poddane jak najmniejszej obróbce.
Książka s...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!