[Książka] Miski pełne miłości i smaku, czyli o "BowlLove" Davida Beza

Restuaracje
Dzięki uprzejmości Wydawnictwa Buchmann w nasze ręce trafiła nowa książka Davida Beza, który po sałatkach i śniadaniach, podsuwa nam pomysły na zdrowe, proste i ciekawe dania serwowane w miskach. Dziś więc trochę słów o BowlLove.

POLECAMY

Davidowie Bezie blisko do filozofii uwielbianego przez Brytyjczyków dziennikarza i blogera – Nigela Slatera, który w swojej książce „Jedz” pisał, że jedzenie z miski ma w sobie coś godziwego, a przy okazji przynosi ulgę, zaspokaja głód, nierzadko rozgrzewa i syci. W przeciwieństwie jednak do dań Slatera, które możemy z jego książek przygotować sobie samodzielnie w domu, propozycje Beza możemy też zjeść  w jego londyńskiej wegańskiej knajpce (zainteresowanym zdradzam jej nazwę, to Pride Kitchen).  

Bez proponuje nam coś, co jest zręczną hybrydą zupy i sałatki, lub jak kto woli „mokre sałatki na gorąco” lut też „zupo-sałatki”.  W ten sposób otrzymujemy miski, które zachwycają nas kolorami, swoją świeżością i walorami zdrowotnymi, a w chłodniejsze dni z powodzeniem sycą i rozgrzewają. Podstawą filozofii autora jest to, by dania były proste, pełne smaków, wykonane z naturalnych składników, a przez to poddane jak najmniejszej obróbce.

Książka s...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy