[Książka] Jedzenie dla zdrowia

Restuaracje
To ten czas, kiedy słowo "superfood" odmieniane jest przez wszystkie przypadki. Odkrywamy prozdrowotne właściwości produktów, jemy świadomie i nierzadko sezonowo. Coraz częściej rezygnujemy z mięsa, a jeśli nawet tego nie robimy, jemy je rzadziej i zwracamy większą uwagę na to, skąd pochodzi. Nie dziwi więc, że na rynku wydawniczym pojawia się coraz więcej pozycji, które mają zainspirować nas do zmiany nawyków żywieniowych.

POLECAMY

W natłoku zalewających nas informacji, często sprzecznych, na temat tego, co wolno nam jeść, a z czego czym prędzej powinniśmy zrezygnować, na wartości zyskują publikacje, które są w stanie uporządkować nam wiedzę i przekazać ją w sposób spójny i prosty. Jeśli dodatkowo znajdziemy w niej garść inspiracji, jak tę wiedzę wykorzystać w praktyce – jesteśmy w domu. Taka jest właśnie książka Sophie Manolas „Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem”.

Sophie Manolas jest dietetykiem klinicznym. Decyzję o wyborze zawodu podjęła pod wpływem własnej choroby i próby jej przezwyciężenia. Świadome żywienie okazało się w tym względzie pomocne, gdyż pozwoliło złagodzić objawy choroby. Doświadczenie i wiedza pozwoliły napisać tę książkę.

Pozycja składa się z 7...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy