POLECAMY
Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych, pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny - jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i innych środków konserwujących.
Po dniu pełnym emocji i kulinarnych wrażeń, jury składające się z siedmiu szefów kuchni ogłosiło swój werdykt. Najlepszy z najlepszych okazał się Kamil Skrok reprezentujący łódzką restaurację Filharmonia Smaku, którego danie: jeleń / jabłko/ cebula zdeklasowało rywali. Drugie miejsce zdobył Krzysztof Pawłowski z Best Western Plus Hotel Podklasztorze w Sulejowie, a trzecie miejsce zajął Kamil Badzmierowski z Hotelu Zamek Gniew. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
fot. Impression
fot. Impression
Warto podkreślić, że nasi uczestnicy musieli pokonać w drodze do finału liczną konkurencję – do finałowej walki stanęło bowiem tylko dziesięciu uczestników (dwie osoby niestety nie dojechały), wyłonionych spośród prawie 40 chętnych, którzy przysłali swoje zgłoszenia.
Konkurs poprowadzili: pomysłodawca i organizator konkursu Artur Świerżewski oraz konferansjer Jacek Barczak.
Finałowe zmagania oceniało jury w składzie:
- Łukasz Konik - Główny Szef Kuchni we wszystkich obiekt...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!