Klub Szefów Kuchni dla WOŚP 2018

Restuaracje
14 stycznia 2018 roku po raz dwudziesty szósty odbył się Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W tym roku nie zabrakło również szefów z Klubu Szefów Kuchni, którzy pod wodzą swojego Prezesa Jarka Walczyka zagrali kulinarnie w 26. finale WOŚP, którego celem było pozyskanie środków "dla wyrównania szans w leczeniu noworodków".

Akcja Klubu Szefów Kuchni dla WOŚP odbywała się pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Podczas Wielkiego Finału Szefowie ugotowali ponad 4000 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną. Kolejka by skosztować zupy z wielkiego gara nie miała końca. Po uroczystym i symbolicznym zamieszaniu w kotle przez samego Jurka Owsiaka zgromadzeni ludzie mogli delektować się i przede wszystkim rozgrzać pożywną zupą przygotowaną przez najlepszych szefów kuchni w Polsce, do ugotowania której wykorzystano 430 kg mięsa oraz pół tony warzyw, nie mówiąc już o przyprawach. W ciągu tego mroźnego dnia szefowie wydali ponad 14 tysięcy porcji. Było smacznie i pożywnie, dzięki czemu wszyscy m...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy