Smaki Galicji to konkurs będący częścią dużego przedsięwzięcia – Festiwalu Smaków w Cieszanowie - mającego na celu budowanie świadomości odnośnie walorów produktów regionalnych. Zorganizowany został przy wsparciu i pomocy m.in.: Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
POLECAMY
Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 14 lipca w Gorajcu w bezpośrednim sąsiedztwie Festiwalu Folkowisko. W konkursie wystartowało 6 drużyn, które za zadnie miały przygotować zupę oraz danie główne. Obowiązkowymi produktami do przygotowania zupy były: żeberka wieprzowe, masło tradycyjne, kapusta, kminek zwyczajny. Do dania drugiego niezbędne były natomiast takie produkty jak: boczek surowy, marchew, ziemniaki i pokrzywa zwyczajna, która na podkarpaciu podobno jest jedyna w swoim rodz...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!