– Nie ukrywam, że tegoroczny Kulinarny Puchar Polski będzie niezwykle ważny dla mnie oraz wielu innych osób, pracujących nad nowym regulaminem. Wprowadziliśmy naprawdę sporo istotnych zmian, których pojawienie się ma sprawić, że konkurs będzie jeszcze bardziej przejrzysty, a zasady jaśniejsze. Moją rolą będzie zatem pilnowanie, czy wszystko przebiega zgodnie z wytycznymi, w tym także nowych zasad, dotyczących pracy sędziów. Tak organizatorowi, jak i mnie będzie zależało, by członkowie jury nie wychodzili z sali w trakcie trwania konkursu, nie korzystali z telefonów komórkowych, skupiając się wyłącznie na ocenie. Zakwalifikowani uczestnicy to ludzie, którzy znaleźli się w KPP dzięki swojej ciężkiej pracy i należy podchodzić do ich startu z ogromnym szacunkiem. Kolejną kwestią będzie ocenianie.
Na tej płaszczyźnie będę dbał, by jurorzy maksymalnie skupili się na każdej kolejnej potrawie, a także, by wszystkie wystawione oceny były poparte merytorycznym, jasnym opisem, z którego wynikają przyznane punkty. Czeka nas wszystkich niełatwa, rzetelna, ale satysfakcjonu...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!