Jakie będą składniki obowiązkowe na Kulinarnym Pucharze Polski?

Restuaracje
Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

Z pewnością dużej dawki pomysłowości będzie wymagała przystawka, w której obligatoryjne do zastosowania są papryka świeża, Ser Bursztyn, jajko oraz olej z esencją masła.

POLECAMY

- To z pewnością będzie wyzwanie. W poprzednich edycjach w przystawce zazwyczaj był składnik w postaci mięsa czy ryby, wokół którego zawodnicy budowali swoje danie. W tym roku zaproponowane składniki nie są pod tym względem tak oczywiste, co niewątpliwie wymaga bardzo starannego przemyślenia koncepcji – komentuje Agnieszka Glamowska, dyrektor projektu Kulinarny Puchar Polski oraz targów Polagra Gastro / Invest Hotel.

Zawodnicy będą musieli także przygotować danie główne z obligatoryjnym użyciem wołowiny Flan Stek, szpiku kostnego, ziem...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy