Green Forest – Zielony Las

Restuaracje
Przepis na deser Green Forest – Zielony Las od firmy Debic

SKŁADNIKI

POLECAMY

Kruche ciasto

  • 166 g mielonych migdałów
  • 313 g skrobi ziemniaczanej
  • 1084 g mąki
  • 542 g cukru pudru
  • 572 g masła tradycyjnego Debic
  • 316 g jaj
  • 10 g soli

Mus orzechowy

  • 140 g mleka
  • 400 g Debic Stand & Overrun
  • 200 g mlecznej czekolady 41%
  • 200 g czystej pasy z orzechów laskowych
  • 6 g żelatyny w proszku
  • 30 g wody

Krem pistacjowy

  • 239 g Debic Stand & Overrun
  • 70 g pistacji
  • 0,5 laski wanilii
  • 47 g cukru
  • 70 g żółtek jaj
  • 2 g żelatyny w proszku
  • 10 g wody

Ziołowa galaretka

  • 262 g wody
  • 500 g soku z cytryny
  • 532 g cukru
  • 11 g żółtej pektyny
  • 2 g żelatyny w proszku
  • 10 g wody
  • 70 g listków bazylii
  • 50 g listków mięty
  • 40 g listków kolendry

Orzechowe ciasto biszkoptowe

  • 110 g mielonych migdałów
  • 10 g cukru inwertowanego
  • 90 g cukru pudru
  • 150 g jaj
  • 20 g masła tradycyjnego Debic
  • 80 g białek jaj
  • 15 g cukru
  • 30 g mąki
  • Skórka z 2 cytryn

Zielona bąbelkowa czekolada

  • 300 g temperowanej białej czekolady
  • QS zielony i żółty barwnik
  • 30 g oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kru...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy