SKŁADNIKI
POLECAMY
Kruche ciasto
- 166 g mielonych migdałów
- 313 g skrobi ziemniaczanej
- 1084 g mąki
- 542 g cukru pudru
- 572 g masła tradycyjnego Debic
- 316 g jaj
- 10 g soli
Mus orzechowy
- 140 g mleka
- 400 g Debic Stand & Overrun
- 200 g mlecznej czekolady 41%
- 200 g czystej pasy z orzechów laskowych
- 6 g żelatyny w proszku
- 30 g wody
Krem pistacjowy
- 239 g Debic Stand & Overrun
- 70 g pistacji
- 0,5 laski wanilii
- 47 g cukru
- 70 g żółtek jaj
- 2 g żelatyny w proszku
- 10 g wody
Ziołowa galaretka
- 262 g wody
- 500 g soku z cytryny
- 532 g cukru
- 11 g żółtej pektyny
- 2 g żelatyny w proszku
- 10 g wody
- 70 g listków bazylii
- 50 g listków mięty
- 40 g listków kolendry
Orzechowe ciasto biszkoptowe
- 110 g mielonych migdałów
- 10 g cukru inwertowanego
- 90 g cukru pudru
- 150 g jaj
- 20 g masła tradycyjnego Debic
- 80 g białek jaj
- 15 g cukru
- 30 g mąki
- Skórka z 2 cytryn
Zielona bąbelkowa czekolada
- 300 g temperowanej białej czekolady
- QS zielony i żółty barwnik
- 30 g oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kru...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!