Gault&Millau Tour 2017 w Sopocie

Restuaracje
Ostatni w tym roku Gault&Millau Tour odbędzie się 18 września 2017 r. w hotelu Sheraton w Sopocie. Będziemy gościć ponad 150 szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Będzie to okazja do podpatrzenia najnowszych trendów kulinarnych i do zainspirowania się daniami kolegów i koleżanek po fachu. Tak jak w poprzednich edycjach Gault&Millau Tour, zostaną wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach, m.in. Szefa Roku i Młodego Talentu.

POLECAMY

Spotkanie odbędzie się w restauracji Café Polskie Smaki. Szefem kuchni jest Krystian Szidel – związany z hotelem Sheraton od momentu jego powstania. Gotował tam dla prezydentów, ministrów, gwiazd kina, muzyki oraz reprezentacji piłki nożnej Niemiec i Irlandii podczas Euro 2012. Wykreowane przez niego dania słyną z oryginalnych smaków kuchni polskiej i kaszubskiej. A w karcie dań szef kuchni szczególnie poleca najwyższej jakości świeże ryby i mięsa pochodzące od regionalnych farmerów oraz inne dania, inspirowane jego wielkim sentymentem do kuchni francuskiej, hiszpańskiej i włoskiej.

W Sheratonie spotkają się szefowie kuchni z województw kujawsko-pomorskiego, warmińsko-mazurskiego i podlaskiego, by poznać najnowsze trendy kulinarne, spróbować popisowych dań nagrodzonych szefów kuchni i porozmawiać z partnerami, którzy oferują profesjonalne...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy