POLECAMY
fot. Marek Zakrzewski
W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania serwowanych dań.
Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:
- Szef Roku – Robert Trzópek, Restauracja Bez Gwiazdek (Warszawa)
- Szef Jutra – Szymon Stach, Quale Restaurant (Łódź)
- Młody Talent – Michał Gniadek, Restauracja Plato (Warszawa)
- Kobieta Szef – nagrody nie przyznano
- Szef Kuchni Tradycyjnej – Wojciech Kilian, Restauracja Signature (Warszawa)
fot. Marek Zakrzewski
Wszyscy laureaci po ogłoszeni...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!