[Gault&Millau Tour 2017] Najlepsi szefowie kuchni Polski Centralnej wybrani!

Restuaracje
Podczas pierwszego w 2017 r. Gault&Millau Tour, który odbył się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie, przyznano cztery nagrody dla najlepszych szefów kuchni regionu Lubelszczyzny i centralnej Polski. Każdą z restauracji, w której szefują, warto odwiedzić podczas wakacyjnych wojaży.

POLECAMY

fot. Marek Zakrzewski

W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania serwowanych dań.

Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:

  • Szef RokuRobert Trzópek, Restauracja Bez Gwiazdek (Warszawa)
  • Szef JutraSzymon Stach, Quale Restaurant (Łódź)
  • Młody TalentMichał Gniadek, Restauracja Plato (Warszawa)
  • Kobieta Szef – nagrody nie przyznano
  • Szef Kuchni TradycyjnejWojciech Kilian, Restauracja Signature (Warszawa)

fot. Marek Zakrzewski

Wszyscy laureaci po ogłoszeni...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy