Eksperci smaku będą oceniać uczestników Kulinarnego Pucharu Polski

Restuaracje
Kulinarny Puchar Polski to konkurs, który od 16 lat kształtuje pracę kucharzy i nadaje nowego wymiaru oraz tempa rozwojowi ich kariery zawodowej. Niezaprzeczalnie ważną rolę w tym procesie odgrywają szefowie kuchni zasiadający w Jury tego prestiżowego konkursu.

To właśnie oni biorą na swoje barki trud związany z podjęciem decyzji, kto zasługuje na miano „Najlepszego z najlepszych”, a wybór ten nigdy nie jest łatwy. Co roku do konkursu zostają zakwalifikowani kucharze – zwycięzcy tzw. konkursów nominowanych do KPP. Poziom ich wiedzy i umiejętności jest coraz wyższy, nie wspominając o daleko sięgającej wyobraźni dotyczącej łączenia produktów i odkrywania interesujących połączeń smakowych.

POLECAMY

Podczas tegorocznej edycji KPP ponownie pojawią się dwa składy sędziowskie. Przystawkę ciepłą oraz deser, które uczestnicy konkursu będą przygotowywać pierwszego dnia konkursu, oceniać...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy