Debic Pastry Cup już 28 marca!

Restuaracje
28 marca 2019 r., podczas targów EuroGastro w Nadarzynie, odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała – mistrz Polski i świata w cukiernictwie, wykładowca, szkoleniowiec i mentor z ponad 25-letnim doświadczeniem zawodowym. Uczestnikami będą dwuosobowe drużyny w składzie cukiernik/pastry chef lub cuisine chef oraz asystent/pomocnik pracujący w zawodzie minimum od dwóch lat. Co ciekawe, mogą dobierać się do zespołu w dowolny sposób, niekoniecznie z tego samego miejsca pracy.

Zadania dla uczestników zostaną podzielone na dwie części:

POLECAMY

  • freestyle – wykonanie dowolnego torciku deserowego o średnicy 21 cm
  • przygotowanie identycznych 12 talerzy z deserami restauracyjnymi

Czas na wykonanie obu zadań to trzy godziny. Dodatkowo zespoły otrzymają 30 minut na przygotowanie i posprzątanie stanowiska. Warunkiem jest wykorzystanie dowolnych produktów z asortymentu marki Debic. Następnie Komisja Konkursowa, w której skład wejdą m.in. Bruno van Vaerenbergh, doświadczony belgijski  cukiernik i nauczyciel, ekspert FrieslandCampina Professional spe...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy