Debic Pastry Cup

Restuaracje
28 marca 2019 r. podczas targów EUROgastro w Nadarzynie odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała – mistrz Polski i świata w cukiernictwie, wykładowca, szkoleniowiec i mentor z ponad 25-letnim doświadczeniem zawodowym. Uczestnikami będą dwuosobowe drużyny w składzie cukiernik/pastry chef lub cuisine chef oraz asystent/pomocnik pracujący w zawodzie minimum od dwóch lat.

Co ciekawe, mogą dobierać się do zespołu w dowolny sposób, niekoniecznie z tego samego miejsca pracy. Zadania dla uczestników zostaną podzielone na dwie części: freestyle – wykonanie dowolnego torciku deserowego o średnicy 21 cm oraz przygotowanie identycznych 12 talerzy z deserami restauracyjnymi. Czas na wykonanie obu zadań to trzy godziny. Dodatkowo zespoły otrzymają 30 minut na przygotowanie i posprzątanie stanowiska. Warunkiem jest wykorzystanie dowolnych produktów z asortymentu marki Debic.

POLECAMY

Następnie komisja konkursowa, w której skład wejdą m.in. Bruno van Vaerenbergh, doświadczony belgijski k...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy