Dawid Konior i Bartosz Puchałka ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Restuaracje
Nominację otrzymali wygrywając Ogólnopolski Festiwal Borów Dolnośląskich "Ale pasztet!" Konkurs odbył się w sobotę, 18 listopada, na Zamku w Kliczkowie. To była już 7. edycja Festiwalu, którego celem jest promocja Dolnego Śląska i potencjału kulinarnego tego regionu.

Zawodnicy zmierzyli się w dwóch konkurencjach. Pierwsza z nich polegała na przygotowaniu pasztetu  z karpia w autorskiej odsłonie. W drugiej konkurencji składnikami obowiązkowymi były: filet z sandacza, polskie grzyby leśne, naturalny miód pszczeli, owocowe runo leśne (np. jagody, maliny, jeżyny) i ziemniak polski. To one stały się podstawą dania głównego.

POLECAMY...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy