POLECAMY
W konkursie CHEF Culinary Cup, edycja 2017 obowiązkowym składnikiem jest wybrany przez uczestnika Fond marki CHEF spośród:
- Fondów w płynie (Demi Glace, Drobiowy, Cielęcy, ze skorupiaków)
- Fondów w paście (cielęcy ciemny, jagnięcy, rybny, drobiowy)
- Koncentratów Fondów (drobiowy, rybny, mięsny, ze skorupiaków).
W konkursie mogą uczestniczyć wyłącznie kucharze, którzy spełniają łącznie następujące warunki:
- są pełnoletni
- posiadają dowolny stopień w hierarchii zawodowej
- pracują zgodnie ze swoimi kwalifikacjami zawodowymi w dowolnym zakładzie gastronomicznym, zarówno hotelarskim, jak i pojedynczej restauracji na terenie Polski.
W celu wzięcia udziału w Konkursie, osoba spełniająca warunki, o których mowa powyżej, powinna wysłać zgłoszenie udziału w Konkursie na adres mailowy: jerzy.pasikowski@pl.nestle.com, w nieprzekraczalnym terminie do 13.03.2017r.
Na zgłoszenie udziału w Konkursie składa się:
- arkusz zgłoszeniowy (załącznik nr 1 do Regulaminu)
- formularz zawierający przepis na sporządzenie 9 porcji dania, którego zasadniczym składnikiem będzie jeden z produktów z linii CHEF (załącznik nr 2 do Regulaminu)
- zdjęcie dania wykonanego zgodnie z przepisem wpisanym do ww. formularza, wykonane osobiście przez osobę zgłaszającą udział w Konkursie (zdjęcie nie może zawierać wizerunku żadnych osób).
Harmonogram konkursu:
- do 13.03.2017 – wysyłanie zgłoszeń na adres mailowy: jerzy.pasikowski@pl.nestle.com
- 16.03.2017 – powiadomienie autorów wyłonionych prac konkursowych o zakwalifikowaniu się do finału konkursu CHEF Culinary Cup, edycja 2017 – zamknięcie I etap Konkursu
- do 20.03.2017 – potwierdzenie uczestnictwa przez ww. zwycięzców
- 21.03.2016 – powiadomienie ewentualnych uczestników rezerwowych
- do 22.03.2017 – potwierdzenie uczestnictwa przez uczestników rezerwowych
- 04.04.2017 – odprawa dla finalistów w Kuchni Szkoleniowej NESTLÉ przy ul. Domaniewskiej 32
- 05.04.2017 – finał CHEF Culinary Cup, edycja 2017 na targach EUROGASTRO oraz uroczysta kolacja dla finalistów i jurorów
W II etapie Konkursu uczestnicy będą przygotowywać pracę konkursową, tj. dziewięć porcji dania na podstawie przepisu wskazanego przez nich w zgłoszeniu udziału w Konkursie (z ewentualną modyfikacją tego przepisu związaną z zastosowaniem jednego z produktów z linii CHEF).
Uczestnicy II etapu Konkursu będą przygotowywać swoje prace konkursowe według kolejności wylosowanej na odprawie, która odbędzie się 04.04.2017.
Na przygotowanie pracy konkursowej każdy Uczestnik ma 60 minut plus dodatkowe 10 minut na rozstawienie drobnego sprzętu i produktów, 10 min na sprzątnięcie stanowiska oraz 10 minut na prezentację pracy konkursowej przed Jury Konkursu. Każdy Uczestnik obowiązkowo będzie musiał werbalnie opisać swoją pracę konkursową przed Jury Konkursu (dotyczy to sposobu przygotowania dania, jak również...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!