W sobotę, 21 lipca odbyła się 4. edycja Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej – konkursu, którego organizatorami są restauracja Babinicz - Kompleks Dworzysko w Szczawnie-Zdroju, Ryszard Tomaszewski, Wojciech Harapkiewicz i Waldemar Hołówka.
POLECAMY
Konkurs stanowi hołd dla polskiej tradycji kulinarnej. Jego celem przypomnienie i utrwalenie walorów kuchni polskiej wywodzących się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z kuchnią myśliwską.
W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło 11 ekip kucharskich, a ich zm...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!