Bartosz Fabiś zakwalifikował się do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018

Restuaracje
Nominacja została przyznana wraz z laurem zwycięzcy w IV Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej.

W sobotę, 21 lipca odbyła się 4. edycja Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej – konkursu, którego organizatorami są restauracja Babinicz - Kompleks Dworzysko w Szczawnie-Zdroju, Ryszard Tomaszewski, Wojciech Harapkiewicz i Waldemar Hołówka. 

POLECAMY

Konkurs stanowi hołd dla polskiej tradycji kulinarnej. Jego celem przypomnienie i utrwalenie walorów kuchni polskiej wywodzących się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z kuchnią myśliwską.

W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło 11 ekip kucharskich, a ich zm...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy