Marka Debic na polskim rynku wprowadziła profesjonalne produkty mleczne dla szefów kuchni, piekarzy oraz cukierników. By lepiej poznać rynek, Bruno Van Vaerenbergh – ekspert cukierniczy Debic odpowiadający za Europę, podróżował z Gdańska do Łodzi, Sopotu i Warszawy, by poznawać lokalne ciasta i ich kosztować. Szybko odkrył, że polskie cukiernie z powodzeniem mogą konkurować z tymi europejskimi, z Hiszpanii czy Włoch.
POLECAMY
Wspólne zaangażowanie nowego pokolenia cukierników sprawia, że wiedza i inspiracja natychmiastowo rozchodzą się po Polsce. Efekty tej podróży można obejrzeć tutaj: https://vimeo.com/273302565/ac43ecb285
– Sam miałem okazję odwiedzać wspaniałe, nowoczesne butiki cukiernicze, takie jak Cremo, Pawlova, Odette, czy wyjątkowa Czekolada Cafe. Nie dziwi, że polscy specjaliści biorą udział w konkursie World Chocolate Masters lub w Pucharze Świata Cukierników. Przyszłość już dziś wygląda bardzo obiecująco – podkreśla Bruno Van Vaerenbergh.
Poniżej przedstawiamy sylwetkę jednego z Ambasadorów marki Debic w Polsce.
Michał Doroszkiewicz
Tegoroczny finalista Coupe du Monde de la Pâtisserie w Lyonie, czyli najbardziej prestiżowego konkursu cukierniczego na świecie. Właściciel doradcze...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!