1 milion urządzeń konwekcyjno-parowych: firma RATIONAL w Landsberg am Lech świętuje jubileuszową produkcję

Restuaracje
Imponujący sukces RATIONAL: światowy lider rynku i technologii w zakresie urządzeń do termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych wyprodukował milion urządzeń konwekcyjno-parowych. Zanim milionowe urządzenie trafi do monachijskiego browaru i piwiarni Hofbräuhaus, wyruszy w tournée po całym świecie.

Tak naprawdę jest to zwykłe urządzenie SelfCookingCenter, jakich setki codziennie opuszczają hale produkcyjne zakładu RATIONAL w Landsberg am Lech. Ten piec konwekcyjno-parowy na stałe zapisze się jednak w historii firmy - w końcu jest to milionowe urządzenie.

POLECAMY

- To kamień milowy w rozwoju firmy RATIONAL - wyjaśnia Peter Wiedemann, dyrektor techniczny spółki akcyjnej.

Gdy w 1973 r. Siegfried Meister założył przedsiębiorstwo, nikt nie spodziewał się tak ogromnego sukcesu w tak krótkim czasie. Już po trzech latach działalności firmy wyprodukowano pierwszy piec konwekcyjno-parowy, a technologia była od tego czasu stale ulepszana. Obecnie w urządzeniach RATIONAL na całym świecie produkuje się dziennie ponad 130 milionów potraw.

Urządzenie konwekcyjno-parowe wyrusza w tournée po całym świecie 

Sekretem sukcesu firmy jest zorientowanie na klienta i specjalizacja. Od pierwsz...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy