Biznes Hotel
KATEGORIE
V Ogólnopolski Kongres Menedżerów i Właścicieli Hoteli i Obiektów Hotelowych - video relacja
Pobierz darmowe raporty
  • Rynek obiektów konferencyjnych w Polsce w 2018 r.
    Format: pdf - 347,99 KB
    Pobierz plik
  • Raport rynek konferencyjny 2016
    Format: pdf -
    Pobierz plik
  • Raport Obiektów Konferencyjnych w Polsce 2015
    Format: pdf -
    Pobierz plik
Pokaż więcej raportów

Znamy datę i temat kolejnej edycji konkursu L'art de la Cuisine Martell!

Znamy datę i temat kolejnej edycji konkursu L'art de la Cuisine Martell!

"Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej" - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVII już edycji L'art de la Cuisine Martell. Konkurs odbędzie się w dniach 1-3 marca 2019 r., tradycyjnie na Zamku w Rynie. Zgłoszenia można nadsyłać do 15 lutego 2019 r.

L’art de la Cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Obok Kulinarnego Pucharu Polski ma najdłuższą historię, a zwycięzcy kolejnych edycji są dzisiaj cenionymi szefami kuchni i restauratorami.

W zbliżającej się edycji 2019, obowiązkowym elementem jest kurczak sielski, długo hodowany i wolny od antybiotyków. Nowością jest wykorzystanie, obok składnika głównego, produktu charakterystycznego dla regionu z którego pochodzą uczestnicy. To nowy warunek w tegorocznym regulaminie konkursu.

Uczestnikami mogą być osoby pełnoletnie, na co dzień pracujące w gastronomii, zajmujące dowolne stanowisku w hierarchii zawodowej, które w dniu rozpoczęcia konkursu nie przekroczyły 30 roku życia. Ekipy są dwuosobowe, każda z nich musi przygotować danie główne (12 talerzy), które skomponuje z koniakiem Martell. Obowiązującą porcelanę ogłosi i przekaże uczestnikom Organizator.

Prawidłowo uzupełniony formularz konkursowy zawiera pełne dane adresowe uczestników i restauracji kierującej, nazwę dania konkursowego, szczegółowy opis – składniki i wykonanie oraz wyraźne zdjęcie. Termin nadsyłania zgłoszeń mija 15 lutego 2019 roku. Komisja dokona selekcji i wybierze 16 drużyn. Zakwalifikowani zostaną powiadomieni o tym fakcie do 20 lutego 2019 r.

16 drużyn, 12 talerzy, 3 składy jurorskie i tylko jedna godzina

Na wyserwowanie swoich dań uczestnicy będą mieć tylko jedną godzinę. Na wzór poprzednich lat, prace oceniać będą trzy składy jurorskie: techniczne, degustacyjne i koneserów. W dwóch pierwszych zasiadają znakomici szefowie kuchni, trzecie z nich tworzą przedstawiciele organizatora, sponsorów strategicznych, gwiazdy telewizji i media.

Przewodniczącym Jury, podobnie jak w roku ubiegłym, został Andrea Camastra, Szef Kuchni warszawskiej restauracji Senses, odznaczonej gwiazdką Michelin, jedyny z Polski, notowany na liście 100 najlepszych według magazynu Le Chef. Jak co roku wydarzenie poprowadzi Karol Okrasa i Dariusz Maląg.

Zamkowy dziedziniec będzie nie tylko miejscem konkursu, lecz także pokazów oraz prezentacji sponsorów i partnerów. Odwiedzający imprezę będą mogli wziąć udział w bezpłatnych warsztatach i seminariach. Zwycięzcy L’art de la Cuisine Martell 2019 ogłoszeni zostaną podczas uroczystej, wieczornej Gali.

Organizatorem konkursu i sponsorem tytularnym jest Pernod Ricard Polska oraz Grupa Andres, gospodarzem wydarzenia Hotel ZAMEK RYN****. Patronat merytoryczny nad konkursem pełni Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

Informacja prasowa
Redakcja Biznes Hotel

Skontaktuj 
się z autorem:

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie biznes-hotel.pl,
  • cotygodniową porcję newsów i inspiracji, czyli newsletter Biznes Hotel
  • informacje o wydarzeniach organizowanych przez Biznes Hotel,

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogą elektroniczną i telefoniczną w celach marketingowych, w szczególności w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl