Biznes Hotel
KATEGORIE
V Ogólnopolski Kongres Menedżerów i Właścicieli Hoteli i Obiektów Hotelowych - video relacja
Pobierz darmowe raporty
  • Rynek obiektów konferencyjnych w Polsce w 2018 r.
    Format: pdf - 347,99 KB
    Pobierz plik
  • Raport rynek konferencyjny 2016
    Format: pdf -
    Pobierz plik
  • Raport Obiektów Konferencyjnych w Polsce 2015
    Format: pdf -
    Pobierz plik
Pokaż więcej raportów

Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok w legendarnym hotelu Raffles Europejski Warsaw

Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok w legendarnym hotelu Raffles Europejski Warsaw

Z okazji pierwszego sezonu świąteczno-noworocznego Raffles Europejski Warsaw przygotował wyjątkowe propozycje dla gości, którzy chcą doświadczyć rodzinnej atmosfery Świąt Bożego Narodzenia.

Menu Świąteczne à la carte zostało stworzone wspólnie przez szefów kuchni – Executive Chefa Beñata Alonso i Head Chefa restauracji Europejski Grill Witka Iwańskiego i będzie miało swoją premierę w sobotę 1 grudnia 2018. By pozwolić gościom nacieszyć się świątecznymi smakami, będzie serwowane w okresie świąteczno-noworocznym, aż do środy 9 stycznia 2019.

W tym wieczornym menu znajdą się takie wyjątkowe przystawki jak Tatar z pieczonych buraków, ser Brillat-Savarin, kruche ciasto czy Ziemniaki Yukon Gold, kawior oscietra, wędzony węgorz, orzechy pinii. Wśród dań głównych znajdziemy Dzikiego zająca z purpurową marchwią i daktylami oraz Sandacza z japońską dynią i słodem. Goście, którzy już mieli okazję spróbować polecanych w całym mieście deserów autorstwa Szefa Cukierni Dawida Makurata, na pewno nie będą zawiedzeni jego świątecznymi wypiekami, wśród których znajdą się Makowiec ze śliwkami i orzechami pinii oraz Sernik z rokitnikiem i jogurtem.

Świąteczna oferta cukierni Lourse Warszawa zapowiada się wyjątkowo smakowicie – świąteczne wypieki i czekoladki będą serwowane na miejscu oraz dostępne na wynos. Zamówienia można składać do 17 grudnia 2018.

Oferta świąteczna obejmuje:

  • Piernik z śliwką i musem czekoladowym
  • Makowiec, konfitura pomarańczowa, słony karmel
  • Sernik z bakaliami, mus z mlecznej czekolady, ocet balsamiczny
  • Bûche de Noël, ciasto jogurtowe, orzechy laskowe, dżem z owoców rokitnika

Przygotowano także Menu Degustacyjne, serwowane w restauracji Europejski Grill od 21 do 26 grudnia 2018. Osoby, które chętnie jadają świąteczny obiad poza domem, z pewnością zainteresuje Pieczeń Bożonarodzeniowa, serwowana w restauracji Europejski Grill w dniach 25 i 26 grudnia 2018, od 12.00 do 16.00. Menu składa się między innymi z Owoców Morza, w tym Ostryg z dressingiem z alg oraz Smażonego Homara z zimową truflą i topinamburem. Stacja Live Carving przygotuje Suma w cytrusach oraz Szynkę w glazurze z miodu Manuka z Nowej Zelandii. Na deser goście z pewnością chętnie sięgną po desery inspirowane międzynarodowymi tradycjami świątecznymi – Tost cynamonowy Rabanada, z przyprawionym winem porto lub Włoskie Panettone z kwaśnym mlekiem, albo tradycyjny polski Makowiec. Oferta zawiera powitalny kieliszek szampana, nielimitowany wybór win oraz  napojów bezalkoholowych, kawy i herbaty.

To nie koniec kulinarnych celebracji w Raffles Europejski Warsaw. Noworoczna Kolacja 31 grudnia zaskoczy niejednego smakosza. Od 19.30 goście będą witani kieliszkiem szampana oraz przekąskami, po których nastąpi zasiadana kolacja, zapowiadająca prawdziwy kulinarny spektakl. Menu składa się z 11 dań oraz zawiera toast noworoczny, wybór win i nielimitowane napoje bezalkoholowe, kawę i herbatę. Z pewnością gości zachwyci Szkocki homar podawany z sałatą rzymską i białą truflą, Halibut z salami ‘Nduja i amarantusem, czy Grillowana wołowina wagyu z jeżowcem i cytrusami. Słodką kulminacją noworocznej kolacji będą desery –  Toffi z czekolady i czarnego czosnku oraz “Pieczone” lody z rokitnikiem i kruchym ciastem – deser, który nawiązuje do dawnych tradycji cukierniczych Hotelu Europejskiego, zachwycił się nimi między innymi zespół Rolling Stones mieszkający w hotelu w 1967 roku.

Pierwszy dzień Nowego Roku zapowiada się równie atrakcyjnie. 1 stycznia 2019 Europejski Grill zaprasza gości na Noworoczną Pieczeń w godz. 12.00-16.00. Przygotowane zostaną takie przysmaki jak Tandoori z homara z kawiorem Oscietra, szpinakiem i cytryną, czy Pietruszka pieczona w soli, serwowana z rukwią wodną i orzechami pinii. Stacja Live Carving zaprosi na Pieczonego w całości indyka z morelami i pistacjami oraz Pieczonego w całości dorsza atlantyckiego. Bufet deserowy powinien zachwycić najbardziej wymagających pasjonatów słodyczy – znajdą w nim Truflową kruszonkę z herbatą Earl Grey i kwaśną śmietaną, Bûche de Noël z pistacjami i białą czekoladą, Mandarynkowy trifle z kardamonem oraz Szkockie ciasto Dundee z sosem whiskey. Oferta zawiera powitalny kieliszek szampana, nielimitowany wybór win, napojów bezalkoholowych, kawę i herbatę.

31 grudnia w godz. 21.00-3.00 odbędzie się pierwsze Sylwestrowe Przyjęcie w Long Barze. W programie między innymi DJ oraz wybór autorskich koktajli.

Oferta specjalna z okazji powitania Nowego Roku:

  • Dla gości, którzy chcieliby powitać Nowy Rok w Raffles Europejski Warsaw przygotowano specjalną ofertę pobytu sylwestrowego w jednym z wyjątkowych pokojów i apartamentów.

Oferta sylwestrowa obejmuje:

  • Kolację Sylwestrową w restauracji Europejski Grill dla dwóch osób z powitalnym kieliszkiem szampana, wyborem win, oraz nielimitowanym wyborem napojów bezalkoholowych, kawy i herbaty a także toastem noworocznym
  • Śniadanie à la carte w restauracji Europejski Grill dla dwóch osób
  • Bezpłatny wstęp na Przyjęcie Sylwestrowe w Long Barze
  • Powitalny upominek w pokoju
  • Późny check-out do godziny 16:00
  • Specjalne ceny promocyjne zaczynają się od 2995 zł.

Rezerwacje przyjmowane są pod numerem telefonu 22 255 95 00 bądź adresem e-mail: bookus.warsaw@raffles.com.

Informacja prasowa
Redakcja Biznes Hotel

Skontaktuj 
się z autorem:

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie biznes-hotel.pl,
  • cotygodniową porcję newsów i inspiracji, czyli newsletter Biznes Hotel
  • informacje o wydarzeniach organizowanych przez Biznes Hotel,

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogą elektroniczną i telefoniczną w celach marketingowych, w szczególności w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl