Biznes Hotel
KATEGORIE
III Ogólnopolski Kongres Menedżerów i Właścicieli Hoteli i Obiektów Hotelowych - video relacja
Pobierz darmowe raporty
  • Raport rynek konferencyjny 2016
    Format: pdf -
    Pobierz plik
  • Raport Obiektów Konferencyjnych w Polsce 2015
    Format: pdf -
    Pobierz plik
  • Raport ActiveMobi: gotowość małych i średnich firm na klienta mobilnego
    Format: pdf - 3,5 MB
    Pobierz plik
Pokaż więcej raportów

Przed nami kolejna edycja L'Art de la cuisine Martell 2018!

Przed nami kolejna edycja L'Art de la cuisine Martell 2018!

Na początku marca odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2018. Po raz szesnasty firma Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders i przy wsparciu merytorycznym Klubu Szefów Kuchni organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 3 marca w Hotelu Zamek Ryn****

XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków jakie oferuje bogactwo naturalne Warmii i Mazur. Dlatego też jest idealnym miejscem na przeprowadzenie zmagań kulinarnych 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce i przyznanie pucharu Martell najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia. Zapraszamy w podróż po najlepszych smakach i aromatach w akompaniamencie koniaku Martell, które skupią się w jednym miejscu i czasie za sprawą młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu a tym samym głównym produktem, który muszą w swoich daniach wykorzystać zawodnicy jest świeca wołowa. Fragment mięśnia przepony, który swoją delikatnością dorównuje polędwicy. Produkt dostępny jest w centrum dystrybucji Sokołów S.A. na terenie całej Polski. Sponsorem strategicznym konkursu jest: Sokołów S.A.

Martell to uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych i wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku. W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak: Martell VS, Martell VSOP, Martell XO. L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 15 lat w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).

W konkursie bierze udział 16 dwuosobowych ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Uczestnicy konkursu powinni być pełnoletni, jak również nie mogą przekroczyć 30-tego roku życia w dniu rozpoczęcia konkursu. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć godzinę.

Podczas konkursu potrawy oceniane są przez trzy zespoły jury – pierwszy to jury techniczne, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce oraz jury degustacyjne złożone z Szefów Kuchni, którzy mogą przyznać każdemu zespołowi maksymalnie 100 punktów. To pierwsze jury oceniać będzie potrawy wg zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku. Jury Techniczne może przyznać każdej ekipie maksymalnie 150 punktów. Trzeci zespół to jury koneserów, które przyznaje swoją osobną nagrodę.

Wszystkie zainteresowane zespoły proszone są o uważne zapoznanie się z regulaminem konkursu i przesyłanie Formularza zgłoszeniowego pocztą, faxem pod nr 089/642 70 13 lub e-mailem na adres d.strucinski@hotelanders.pl do 15 lutego 2018. Termin uważa się za zachowany, w przypadku wysłania e-maila, najpóźniej w tym dniu, bądź listu z datą stempla pocztowego nie późniejszą niż 12 lutego 2018.  Zespoły, które zakwalifikują się do konkursu zostaną powiadomione do 20 lutego 2017.

Regulamin konkursu do pobrania

Program:

09.00-16.00 - L’ART DE LA CUISINE MARTELL Konkurs na Zamkowym Dziedzińcu 10.00-16.00 - Prezentacje sponsorskie i degustacje (Dziedziniec)

10.00-16.00 - Tasting koniaków MARTELL (Dziedziniec)

Informacja prasowa
Redakcja Biznes Hotel

Skontaktuj 
się z autorem:

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie biznes-hotel.pl,
  • cotygodniową porcję newsów i inspiracji, czyli newsletter Biznes Hotel
  • informacje o wydarzeniach organizowanych przez Biznes Hotel,

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl